25 בינואר 2022
שי בניאל - מנהל ההדרכה של קפה עלית

איך להכין קפה פילטר?

בכתבה הבאה ריכזנו עבורכם כמה כללים והמלצות להכנת קפה פילטר מושלם : 

ראשית, נעים להכיר: פילטר = קפה מסונן.

הגדרה המפורטת יותר : פילטר הוא קפה שנחלט בעזרת מסנן מאוד דק שעשוי מנייר/בד/מתכת בתהליך של חלחול מים חמים דרך מצא קפה טחון . קפה פילטר שנחלט נכון יניב טעם מופלא של משקה קפה עם הדגשה של הפרותיות, הגיוון האדיר שיש במשקה הקפה וכמובן הארומות שיתפשטו בכל החלל.

כללים

  1. יש להעדיף קפה ערביקה ועדיף מקור בודד (הסיבה שהתהליך העדין מדגיש טעמים מופלאים של הפרותיות הנצורה בקפה) בערביקה .
  2. יש להעדיף קפה שעובד בשיטה הרטובה שנותנת טעם נקי ועדין.
  3. קלייה בהירה עד בינונית תאפשר להבליט את הפרוטיות המתחבאת בקפה . קלייה ארוכה תשחרר מרירות שתמסך את הייחודיות של הקפה.
  4. עובי הטחינה גס עד גס מאוד . בפילטר בד / נייר טחינה גסה מאוד , בפילטר מתכת טחינה גסה . הטחינה הגסה מאפשרת למים לחלחל דרך המסנן.
  5. מנה (כמות קפה לכוס 200cc ) 12-16 גרם ככול שנגדיל את המנה נקבל מלאות ויותר מרירות .
  6. טמפרטורת המים 88-92 מעלות (טמפרטורה גבוהה יכולה לחרוך את הקפה ולשחרר טעמי לוואי לא רצויים).

אופן ההכנה :

  • נשקול מנה לפי כמות הכוסות שאנחנו מכינים (למשל 2 כוסות נדרש לכ30 גרם קפה טחון).
  • נטחן את הקפה גס (כמובן במקרה שקנינו קפה טחון לפילטר נמדוד 30 גרם).
  • נניח את הפילטר (נייר/בד/מתכת) מעל כלי הקיבול ונרטיב אותו (לשטוף טעמי לוואי).
  • נעביר את הקפה הטחון מהמטחנה / אריזה לפילטר .
  • נחמם מים לטמפרטורה הנכונה (כאשר משתמשים במכונת מים זו הטמפרטורה ובמקרה של קומקום רגיל מרתיחם וממתינים כדקה עד תחילת המזיגה).
  • המזיגה של המים חיוני שתעשה באופן איטי והדרגתי. כל פעם נמזוג כמות קטנה נעצור ונמתין עד שהמים יחלחלו. רק אז נמזוג בשנית . מומלץ שגם כמות המים תהיה מדודה לפי 200cc כך שבהכנת 2 כוסות נדרש ל400cc .
  • לאחר שסימנו מומלץ להמתין 3 דקות ורק אז לשתות את קפה הפילטר. כאשר הוא מתקרר לאזור ה70 מעלות לפתע יוצאים החוצה הטעמים המתוקים והפרותיים של הקפה . מופלא!

ולבסוף , רשומה זו היא בגדר המלצה (שנובעת מניסוי וידע שנאסף ע"י הניסיון העולמי וגם מניסיוני האישי).

אבל יכול להיות מאוד שלכם עובד משהו אחר אז תתנסו ותמצאו את הקפה הכי טוב לכם.

שי