14 במרץ 2019
Tslil Huber

קאפקייקס שוקולד מריר וקפה טורקי

קאפקייקס עם שקית קפה טורקי

הקאפקייקס האלה שוקולדיים להפליא ומשתדכים מעולה לצד כוס זכוכית קטנה עם קפה טורקי חזק.

רוצים לשדרג את הקאפקייקס? החליפו את הקפה הטורקי בקפה טורקי עם הל.

מצרכים ל-12 קאפקייקס:

2 ביצים גודל L
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
1/3 כוס קקאו איכותי
1 כפית קפה טורקי (למי שאוהב טעם דומיננטי, אפשר להחליף בקפה טורקי עם הל לטוויטס מסקרן)
140 גרם (1 כוס) קמח תופח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
פולי קקאו גרוסים – לא חובה

אופן הכנה:

תהליך ההכנה של קאפקייקס צילום: רחלי קרוט

– בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמנת ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קקאו, קפה טורקי וקמח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
– מעבירים למנז'טים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים.

קאפקייקס טורקי לפני הציפוי צילום: רחלי קרוט

– בינתיים ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מצפים את הקאפקייקס, מעטרים בפולי קקאו ושומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד שרוצים לזלול או לארוז למשלוח מנות.

 

למתכונים נוספים שישדרגו לכם את משלוח המנות