7 ביולי 2021
בלוגרית שרית נובק בעלת הבלוג misspetel

אייס קפה קוקוס וקרמל

1 מנות
1 דק׳ הכנה
מצרכים:
לקרמל:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
50 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
לקוביות קרח-קפה:
2 קפסולות קפה ICE בטעם קרם קוקוס
למשקה:
1 קפסולה קפה ICE בטעם קרם קוקוס
3/4 כוס חלב
סוכר לפי הטעם
אופן ההכנה:

ההכנה:
מכינים קרמל:

  1. מכניסים את הסוכר לסיר קטן עם דפנות גבוהות, בשכבה אחידה ככל האפשר, מניחים מעל להבה בינונית-גבוהה ומחממים את הסוכר עד שהוא נמס וצבעו הופך לחום ענברי. לא מערבבים תוך כדי ההמסה.
  2. בינתיים, מחממים בסיר נפרד את השמנת עד לרתיחה ומסירים מהלהבה.
  3. כשהסוכר נמס כולו מוסיפים אליו (לאט ובזהירות!) את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת והתערובת חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים את השמנת הרותחת (התערובת תבעבע מאוד, זהירות!), ממתינים שהבעבוע ישכך ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.
  5.  ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם, למשך כ-10 דקות עד שהקרמל מסמיך ומצננים.

 

מכינים קוביות קרח-קפה:

  1. מכינים 2 מנות אספרסו ארוך עם קפסולות קפה ICE בטעם קרם קוקוס.
  2. מוזגים לתבנית קרח ומקפיאים.

הרכבת המשקה:
1. מכינים עוד מנת אספרסו קצר עם קפסולת קפה ICE קרם קוקוס.
2. יוצקים שכבת קרמל לתחתית הכוס, מניחים מעל 3 קוביות קרח קפה, מוזגים את האספרסו וממלאים בחלב. ממתיקים לפי הצורך בסוכר.
3. אם רוצים – מקציפים מעט שמנת 38% ומניחים מעל. יוצקים מעט קרמל מעל הכל ומגישים מיד.

 

*לגרסה טבעונית: מחליפים את החלב בקרם קוקוס.