26 במאי 2020
shani

האתגר של מושיק רוט ויוסי שטרית – מתכונים לחג!

מושיק רוט ויוסי שטרית החליטו לאתגר אחד את השני עם מתכון מנצח משלהם לכבוד חג השבועות

האתגר של יוסי: עוגת גבינה בסקית עם יוגורט (בלי מיקסר!)

  • 400 גרם גבינת שמנת 25% שומן לפחות
  • 160 גרם סוכר
  • 125 גרם יוגורט דנונה
  • 120 גרם שמנת מתוקה
  • 45 גרם קמח

לציפוי העוגה

  • גביע יוגורט דנונה
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

טורפים את הסוכר עם גבינת השמנת, מוסיפים ביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים את היוגורט והשמנת המתוקה, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.

מרדדים תבנית בקוטר 26/28 בנייר אפייה, יוצקים את המסה לתבנית, אופים כ- 45 דקות עד להשחמה.

מכינים בינתיים את הציפוי.

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר (לא במקרר) ויוצקים את ציפוי העוגה.

מכינים כוס אספרסו לונגו של קפה עלית ושותים בהנאה לצד העוגה.

בתאבון וחג שבועות שמח!

האתגר של מושיק רוט: סופלה שוקולד אספרסו

חומרי הגלם:

  • 3 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  • 75 גרם חלב קוקוס
  • 75 גרם אספרסו קצר מקפסולת קפה עלית
  • 50 גרם גבינת שמנת 25%
  • חלמון אחד
  • 20 גרם קורנפלור מומס עם קצת מים
  • 1 מקל וניל חצוי
  • 50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים וסוכר למרנג.

להרתיח החלב עם כוס האספרסו, להוסיף את הוניל והקורנפלור המומס.

להוסיף את החלמון, לערבב היטב ואז להוסיף את הגבינה והשוקולד המריר, לקרר מעט.

לשמן את הכוסות של הסופלה בחמאה ולפזר מעט סוכר, שכבה דקה.

לקפל את קרם הקפה בעדינות למרנג, לצקת את המסה לכוסות הסופלה עד מחצית הגובה ולאפות 12 דקות ב-170 מעלות (לא טורבו).

להגיש מיד (ניתן לפדר קקאו ואבקת סוכר מלמעלה) ושיהיה חג שבועות שמח!