8 בפברואר 2022
שטראוס קפה

הטרנד ששבר את הרשת: איך להכין קפה קוריאני?

רוצים להכין בבית קפה מושלם כמו במסעדות? כזה שרואים רק בסרטונים בטיקטוק ואומרים "וואו, באיזו מכונה הם השתמשו?!" בואו נספר לכם איך מכינים קפה קוריאני מוקצף שכבש את העולם בעזרת 4 מרכיבים שיש לכל אחד מכם בבית!

 

אז מה זה בעצם קפה קוריאני?

קפה קר ומוקצף שהגיע אלינו מקוריאה. בתקופת הסגר הראשון, שאנשים היו סגורים בבתים וצפו בתכניות טלוויזיה וסרטוני טיקטוק, הטרנד נהיה וויראלי ביותר. כשהטרנד הגיע אל שאר העולם, דבק בו הכינוי "קפה קוריאני" משום שכל הסרטונים והוראות ההכנה הגיעו מקוריאה. חשוב לציין שאנשים שנולדו טרום שנות ה80 בוודאי יזכרו כי זו הייתה הדרך להכין פעם קפה מוקצף 😊 השתדרגנו עם השנים ועם המכונות השונות, אבל בסוף אנשים אוהבים לחזור לנוסטלגיה.

מתכון של קפה קוריאני

מצרכים (לכוס 1):

  • 2 כפות קפה נמס עלית / פלטינום קלאסיק
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מים רותחים
  • 3/4 כוס חלב
  • קרח

(אם רוצים להכין כמות גדולה יותר מכפילים כמויות)

אופן ההכנה:

  1. שופכים לקערה את הקפה, הסוכר והמים החמים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר חשמלי
  2. מערבבים כ10-15 דקות או עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה
  3. שופכים חלב לכוס עם קרח ומעל שופכים את תערובת הקפה
  4. מערבבים ושותים בכיף! אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו 😊