23 בדצמבר 2020
שירלי גל בשיתוף קפה עלית

הנה 6 דרכים לשדרג את הקפה ששותים על הדרך

תקופת הקורונה גרמה לכולנו להסתגר בבתים ובמקביל, גם לחפש מקומות חדשים שאפשר יהיה לטייל בהם. כאלו שכוללים מרחבים פתוחים, נופים יפים, ואת האפשרות לנשום ולהירגע קצת באוויר הפתוח. ובעוד שכבודם של הנוף והמסלולים המאתגרים במקומם מונח, כל מטייל מתחיל יודע שהכוכבת האמיתית והבלתי מעורערת של הטיולים ברחבי הארץ – היא הפסקת הקפה.

פק"ל הקפה המפורסם הוא חלק בלתי נפרד מהטיול, ואין אדם שטייל אי פעם בין שבילי ארצנו שלא מכיר מקרוב את טעמו המריר של הקפה טורקי האהוב. אם גם אתם חובבי טיולים, ובא לכם לשדרג את הקפה כבר בטיול הבא, ריכזנו עבורכם שש דרכים לעשות זאת.

  1. לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן

זו לא תהיה כתבה על שדרוג קפה הטיולים בלי שנדבר על הלוקיישן. אחרי הכול, לנופים ולמרחב שסביבנו יש השפעה על האווירה, ולכן גם על הטעם. למזלנו, לא חסרות לנו כאן בארץ נקודות עצירה מרהיבות עיניים שיהפכו את הפסקת הקפה שלכם לשיא הטיול. בין הנקודות המועדפות עלינו אפשר למצוא את מערת קשת בצפון, שמאפשרת תצפית עוצרת נשימה על יישובי הגליל המערבי עד לים התיכון, את מצוקי עין בוקק בדרום שם תשקיפו על ים המלח והרי אדום, ואם תרצו לטייל דווקא במרכז, תוכלו לפתוח את ערכת הקפה שלכם על שפת הבריכות שבגן הלאומי "מקורות הירקון" בקרבת ראש העין. כך או כך, בין אם אתם בטיול ארוך או קצר, תוודאו שאת הפסקת הקפה שלכם אתם עושים מול נוף ששווה את זה.

  1. מקציפים ונהנים

הנה טיפ של אלופים: ביחד עם ערכת הקפה תוודאו שהבאתם אתכם לדרך גם מקציף חלב נטען, או מוט מקציף שלא דורש חיבור לחשמל. המוט הזה צפוי לשדרג לכם את הפסקת הקפה מהקצה לקצה. מה עושים איתו? מהרגע שהתמקמתם תרתיחו מים, ותמזגו אותם לכוס יחד עם שקית קפה נמס לדרך וכפית סוכר. תוודאו שהמים הרתוחים לא עוברים את הרבע התחתון של הכוס. כעת, תכניסו את מוט ההקצפה ותקציפו את הקפה הנמס במשך 2-3 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו והופך לבהיר. לקפה תוסיפו חלב ומים קרים, ותהנו מקפה קר נהדר ומרענן במיוחד. אין לכם מוט מקציף? תוכלו להכניס את הרכיבים לצנצנת ופשוט – לשקשק.

  1. מוקה בדרכים

אם כבר לקחתם את המוט המקציף, תמיד תוכלו להקציף את החלב ולשתות קפה נמס לדרך שדומה מאוד להפוך שתקבלו בבתי הקפה. רוצים לשדרג אותו אפילו יותר? לאחר שתמזגו מים רותחים על הקפה נמס, תוסיפו קוביית שוקולד, תנו לו חצי דקה ותערבבו. אחרי שסיימתם תוסיפו את החלב המוקצף ותשתו את המוקה שהכנתם מול נוף לבחירתכם.

  1. אחד קולד-ברו לדרך!

אחד מהטרנדים הלוהטים של התקופה האחרונה, בטח בעולם הקפה, הוא טרנד הקולד-ברו. הקולד-ברו הוא קפה שמבוסס על פולי קפה שהושרו במים מספר רב של שעות, מה שמעדן את טעמם והופך את הקפה הישן והטוב לכזה שמחדש בכל לגימה. ובעוד שלייצר קולד-ברו במהלך הטיול עצמו עלול להיות מעט מורכב, אתם בהחלט תוכלו להתחיל את ההכנה שלו בבית, ולהגיע לטיול עם קולד-ברו מוכן ללגימה.

מה עושים? משקשקים 50 גרם פולי קפה טחונים עם ליטר וחצי של מים בצנצנת, ומכניסים למקרר. לאחר כ-12 שעות מסננים את הקפה דרך נייר פילטר או גזה אל תרמוס סגור, שישמור על קור המשקה. כאן חשוב להדגיש שאת הקולד-ברו, כשמו, רצוי לשתות קר, ולכן הוא פחות מתאים לטיולים ארוכים בשבילי ישראל. הוא בהחלט יתאים להפסקת קפה נעימה בנקודת תצפית קרובה, על הים, בחורשה או בכל מקום שמתאים לכך. במקרה זה תוודאו שלקחתם אתכם צידנית עם קרח כדי להשלים את החוויה. אם לקחתם קרח, תמזגו את הקולד-ברו אל כוס שמלאה בו, עם או בלי חלב.

  1. משקיעים באביזרים

פינג'אן הוא לא הכלי היחיד שאפשר להכין איתו קפה בשטח. היום תוכלו לקחת אתכם לדרך גם מכונות להכנת קפה בלחיצה ואפילו מכונת אספרסו ניידת, שמאפשרת הכנת קפה מקפה טחון או קפסולות. אבל בלי שום ספק הכוכבת האמיתית החדשה היא המקינטה. המקינטה, שמקורה באיטליה, היא כלי להכנת קפה ובו שני חלקים: תא תחתון למים – אותו מניחים על האש, וחלק עליון בו מניחים פולים טחונים שכולל גם פילטר לסינון. הקפה שיוצא מהמקינטה מעודן יותר בטעמו ומדגיש את הטעמים הטבעיים של הפולים.

  1. הולכים על טורקי

אם כבר יצא לכם לשתות את הטורקי נקי לגמרי, רק הוא ומים רותחים, בטח כבר חוויתם את אותם טעמים, ארומות וניחוחות מודגשים שכל כך מזוהים איתו. אבל אם כבר קפה טורקי אמיתי, בטיול הבא שלכם תנסו לשתות אותו בכוסות זכוכית של 100 מ"ל, ולא בכוס חד פעמית. את השינוי בטעם אתם תרגישו מיד.

הפסקת הקפה היא אחד מהרגעים החשובים בטיול. האתנחתא החשובה הזו מקרבת בין המטיילים ובהרבה מקרים, היא גם החלק שנזכור גם שנים קדימה. לכן, לא חשוב איזה קפה תבחרו להכין, תוודאו שאתם נותנים לו את הכבוד הראוי.