14 במרץ 2019
רחלי קרוט

אוזני המן במילוי קפה ושוקולד

אזני המן

אי אפשר לעבור את פורים בלי אוזני המן

ואם כבר אוזני המן, אז מבחינתנו רק אוזני המן עם טעמי קפה עדינים. אוזני ההמן האלה, שהכינה רחלי קרוט, מגיעות עם מילוי נפלא של בראוניז שוקולד וקפה אגוזי לוז מקפסולות האספרסו שלנו.

אפשר להכין אותן עם בצק פריך מוכן ואפשר עם בצק שמכינים בבית. כך או כך מדובר בסוג של טארט שוקולד קטן שיתחסל ראשון במשלוח מנות.

 

בצק אזני המן קרוץ לעיגולים צילום: רחלי קרוט

מצרכים:

  • 1 קפסולת אספרסו בטעם אגוזי לוז
  • 1 בצק פריך מוכן, מופשר על פי הוראות היצרן (או בצק פריך ביתי)
  • 1 עוגת שוקולד/בראוניז בגודל אינגליש קייק (אפשר לקנות מוכן או להכין בבית)
  • 3 כפות ממרח שוקולד
  • אבקת סוכר – לעיטור

אופן הכנה:

– קורצים מהבצק עיגולים עם סף של כוס או עם קורצן עגול ומניחים בצד
– מפוררים את העוגה לקערה גדולה
– מכינים מנת אספרסו מהקפסולה ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב
– מוסיפים את הקפה והשוקולד לתערובת העוגה/בראוניז ומערבבים
– יוצרים כדורים קטנים ומניחים באמצע עיגולי הבצק. מרטיבים מעט את השוליים וסוגרים לצורת אוזן המן. מעבירים למקרר לחצי שעה

אזני המן לפני אפייה צילום: רחלי קרוט

– מעבירים את אוזני ההמן לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שאוזני המן מזהיבות מעט. מצננים היטב ורק אז מפדרים באבקת סוכר

אזני המן צילום: רחלי קרוט

למתכונים נוספים למשלוח המנות