14 במרץ 2019
רחלי קרוט
טראפלס שוקולד וקפה
קינוח קטן ועשיר שפשוט מתמוסס בפה. משהו קטן שהופך את היום להרבה יותר שמח וממלא באנרגיה. אפשר לארוז בצלופן כמה ביחד ואפשר להכניס מקל לכל כדור, לארוז בנפרד, ולכתוב פתקית קטנה שמסבירה שאת הכדור הזה מערבבים בתוך חלב חם כדי ליצור משקה קפה שוקולדי. מה שמופלא בכדורים האלה, שיש בהם נקודות קטנות וקצת קראנצ’יות של קפה שגם מוסיף טעם אבל גם מרקם משגע ומפתיע.

מצרכים:

2 כפות קפה PLATINUM
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם חמאה
2 כפות ליקר קפה – לא חובה (ואפשר גם ליקר אחר שאוהבים)
1 כוס קקאו – לציפוי

הכנה של טראפלס קפה צילום: רחלי קרוט

אופן הכנה:

– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד, שמנת וחמאה וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את גרגירי הקפה והליקר ומערבבים היטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או למשך הלילה.
– יוצרים כדורים מהגאנש שהתייצב ומגלגלים בקקאו. אם הגאנש קשה מדי אפשר לתת לו להתרכך קצת בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות.
– שומרים במקרר עד שרוצים לאכול או לארוז בשקית צלופן.

הערות ושדרוגים

– אפשר לשים גם 3 כפות קפה או כף אחת, תלוי כמה חזק אתם אוהבים את טעם הקפה.
– בגלל התכולה הגבוהה של השוקולד במתכון, הטראפלס נשמרים נהדר גם מחוץ למקרר כל עוד לא חם כמובן.
– מומלץ להשתמש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים.
– רוצים לשדרג? מכניסים מקל, כמו של סוכריה, לתוך הטראפלס ואורזים כל כדור כזה על מקר בנפרד. בבית, מי שקיבל את המתנה שהכנתם, יכול לערבב את זה בתוך חלב חם ויתקבל משקה שוקולד וקפה מושלם.

טראפלס שוקולד וקפה צילום: רחלי קרוט

 

למתכונים נוספים שישדרגו לכם את משלוח המנות