העוגיות האלה הן באמת השידוך המושלם לקפה של הבוקר
מצרכים (ל-35 עוגיות):
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
3 חלמונים – את החלבונים שומרים למילוי
500 גרם קמח תופח (אפשר כמובן קמח תופח כשל"פ)
1 גביע דנונה (או קרם קוקוס למתכון פרווה)
1/2 כוס מיץ תפוזים (או מים או חלב)
לקציפת וניל וקפה:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר לבן
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קפה נמס (אפשר גם יותר למי שאוהב טעם דומיננטי יותר)
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק רך ואחיד.

– עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה (חשוב שיהיה נקי לגמרי משומן אחרת החלבונים לא יקציפו) את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף.
– מוסיפים את הסוכר בזרם איטי ומקציפים עד לקבלת קצף רך.
– מוסיפים קפה ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה.
– מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן דק.
– מורחים 1/3 מכמות הקציפה ומגלגלים לרולדה.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים, כשהצד החתוך כלפי מטה, על תבנית תנור עם נייר אפייה.
-חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. העוגיות יוצאות קצת רכות וזה בסדר.
הערות ושדרוגים
– רוצים טעם דומיננטי יותר של קפה? מוסיפים 1 כף קפה נמס גם לבצק עצמו.
– רוצים להכין עם בצק שוקולדי? פשוט ממירים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות שוקולית.

למתכונים נוספים