28 ביולי 2022
קפה עלית בשיתוף בלוגרים

מתכוני אפוגטו לקיץ המושלם

קודם כל – מה זה בכלל אפוגטו? הרעיון הוא פשוט: בוחרים את הגלידה שאוהבים ומוזגים עליה את טעם האספרסו.

אבל, אם אתם מאלו שמחפשים לשדרג את הקינוח –  בדיוק בשביל זה אנחנו פה.

פנינו ל-5 בלוגרים באינסטגרם מתחום האפייה והקונדיטוריה וכל אחד מהם הכין מתכון מיוחד, קל להכנה וטעים שישדרג כל אפוגטו בייתי.

 

המתכון של רחלי קרוט: אפוגטו עם גלידת וניל, רוטב טופי קרמל וקצפת וניל

מצרכים ל-4 כוסות:

לקצפת וניל: 

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית או משחת וניל

אופן הכנה: 

– מכינים רוטב קרמל: בסיר קטן ממיסים ביחד סוכריות טופי, סוכר חום ושמנת עד לקבלת רוטב חלק בצבע ענברי. מעבירים לצנצנת ושומרים עד לשימוש. אם הרוטב מתקשה אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו.

– מכינים קצפת:  מקציפים ביחד שמנת להקצפה קרה, אבקת סוכר ווניל עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משומן ואפשר גם להניח את הקצפת עם כף בלי שקית זילוף.

– מניחים בכל כוס 2-3 כדורי גלידת וניל ומזלפים מעל רוטב טופי קרמל.

– מכניסים קפסולות אפוגטו בטעם קוקוס למכונת הקפה, מכינים אספרסו אפוגטו ומוזגים מעל.

– מזלפים מיד מעל קצפת, אפשר להניח אותה עם כף או בעזרת שקית זילוף וצנתר.

– אם רוצים לשדרג מגרדים מעל שוקולד מריר.

 

המתכון של ענבל לביא: אפוגטו גלידוניות טירמיסו

החומרים ל-4 משקאות גדולים:

לגלידת מסקרפונה:

  • 120 גרם (חצי גביע) גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר
  • 1/3 כוס + כף חלב מרוכז ממותק
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 1 כף אמרטו / ברנדי / ליקר קפה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת להקצפה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 כף שמן

להגשה:

אופן ההכנה:

לגלידה:

  1. מערבבים בקערה את המסקרפונה עם חלב מרוכז ממותק, וניל וליקר.
  2. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים פנימה לקרם חלק.
  3. מחלקים לתבניות של קוביות קרח ומקפיאים ל-5 שעות או עד להתייצבות מלאה.
  4. ממיסים את השוקולד ומערבבים לתוכו את השמן.
  5. טובלים בשוקולד המומס כמה מקוביות הגלידה לציפוי, שומרים במקפיא עד להגשה.

להגשה:

  1. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  2. ממלאים כוס גבוהה בקוביות גלידה ויוצקים מעל אספרסו כפול ארוך עם קפסולות האפוגאטו, אם רוצים משלימים במים או חלב לפי הטעם.
  3. מזלפים על המשקה תלולית קצפת גדולה, מנפים מעל מעט קקאו ומעטרים בגלידונית מצופה. מגישים מיד.

** לא חייבים להכין את הגלידה במתכון, ניתן להוסיף קנויה.

 

המתכון של רות אופק: אפוגטו קוקוס עם טוויסט

המתכון מאוד פשוט:

  • מכינים קפה עם קפסולת אפוגטו בטעם קוקוס של קפה עלית
  • מסדרים בכוס יפה כדורי גלידה ומעט חלב בתחתית
  • יוצקים את הקפה מעל הגלידה, מערבבים טיפה ושותים
  • אצלי יש יותר גלידה מאשר קפה כדי שהקפה יהיה חלש וקר יותר

 

המתכון של דרור בייקרי 365: אפוגטו פקאן סיני

לאפוגטו:

הוראות הכנה:

בכוס רחבה שמים בתחתית את מנת האספרסו החמה

מוסיפים מעל את כדור הגלידה הגדול

מפזרים מעל מעט פקאן סיני קצוץ

ומניחים מעל גביע גלידה קטן

 

המתכון של חן שוקרון: אפוגטו אלפחורס

למנה אחת –

  • עוגית חמאה/ביסקוויט מפוררים גס
  • 2 כפיות ריבת חלב
  • כדור גלידת וניל
  • שוט של קפה עלית מקפסולת אפוגטו בטעם קוקוס
  • לקישוט – ריבת חלב, שבבי קוקוס ועוגית אלפחורס.

מפוררים את העוגיה/ביסקוויט לתוך הכוס, מזלפים מעל ריבת חלב. מוסיפים כדור גלידה. יוצקים מעל את הקפה החם, מקשטים בריבת חלב, שבבי קוקוס ועוגית אלפחורס.

מגישים מיד.

 

אז עכשיו שיש לכם את כל המתכונים, כל מה שניתן לכם לעשות הוא להכנס לאתר קפה עלית, להזמין לכם את קפסולות האפוגטו החדשות שלנו ולצאת לדרך….