6 באוגוסט 2017
פורסם לראשונה בטיים אאוט.

אלוהי הפרטים הקטנים

מפת פולי קפה - סינגל אוריג'ין

בתקופה שבה כולם מחפשים את מקור הדברים בקולינריה, לא מפתיע שהדבר הכי חם בקפה הוא הסינגל אוריג'ין: קפה חד זני שמגיע מחווה אחת או מאזור גידול יחיד ומרכז בתוכו את התכונות שמאפיינות את התנאים המקומיים.

קפסולות עלית

הפרטים הקטנים

אלוהים נמצא בפרטים הקטניםאת זה יגיד לכם כל בעל מקצועתחום הקולינריה אינו יוצא דופן וכל מה שמגיע למטבח נכלל בחוק הלא כתוב הזהבעולמות הייןהשוקולדהוויסקי ואפילו שמן הזית מילת המפתח היא סינגל – single estate ,single farm ו־ single cask. בקפה מדברים על single origin –  קפה חד זני מחווה אחת או מאזור גידול יחידשמרכז בתוכו את התכונות שמאפיינות אתהתנאים המקומייםעד לא מזמן אפשר היה למצוא אותו רק בבתי קלייה בוטיקיים ששלחו מומחי קפה

למדינות נידחותועכשיו הוא מאיים לכבוש את העולםמאיפה התחיל שיגעון הסינגל אוריג'יןאנשי מקצוע מצביעים על ענף היין ובאופן ספציפי על בורגונדי שבצרפתאזור שבו לכל כרם יש שם ולפעמים גם לחלקות שונות באותו כרםהייננים המקומייםשחיפשו דרך לגרום ליין שלהם להיות יוקרתי ומבוקש יותרהשתמשו בגפנים של כרם יחידהרעיון היה להבליט את איכויות הטרואראותו שילוב חמקמק של הרכב קרקעמשקעים ועוד כמה נתוני טבע שמשפיעים על העינבלמרות המרחק הקטןלעתים מטרים אחדים שמפרידים בין החלקות,אפשר להשוות בין יינות מאותה שנה ולגלות הבדלים בטעם ובארומה.

סיפור טובארומות עשירות

אותו עיקרון שהפך את היין למיוחד תופס בשמן זית שמיוצר מתוצרת של כרם יחיד ובשוקולד ממטע קקאו יחיד.עולם הקפה מצא את הייחוד שלו בסינגל אוריג'יןקפה חד זני שצומח ומעובד באזור גיאוגרפי מסויםכדי להשיג אותו צריך להתרחק מברזילוייטנאם ושאר יצרניות הקפה במסות אל מדינות קטנות יותרכאן מסורת הקפה הארטיזנלי עוברת מדור לדור ולקפה יש טעם ייחודיבאינדונזיה למשל תקבלו קפה מעושן וקלוילעומת ארומה מתקתקה בקולומביה ובפרו וחמיצות בקפה האתיופיקפה ממרכז אמריקה נחשב איכוי במיוחד מפני שהוא מאוזן וחלקומתאפיין בארומות עשירות של קקאו ותבליניםהסינגל אוריג'ין שמייצג את תעשיית הקפה של גוואטמלה עוצמתי ומציג תווי שוקולד מענייניםאם אתם אוהבים את הקפה שלכם חזק אך ארומטי ומעודן –חפשו את הקפה הגוואטמלינוסף לטעםלגוואטמלה יש גם סיפורהמדינה הקטנה אוחזת במסורת ארוכה של גידול קפה שתפורה על מחפשי הדברים המיוחדיםשיחי הערביקה גדלים באדמה וולקנית עשירה בגובה 1,000 ־2,000 מטר מעל פני הים ומקבלים חמיצות וארומה חזקות מאוד.  חזקות כל כך עד שהערביקה לבדה פחות נעימה לשתייהכאן נכנסים לתמונה פולי רובוסטה שעוברים שטיפה ייחודיתתהליך שמייצר גוף מלא בלי החספוס והמרירות של רובוסטה לא שטופה

הטיפול המיוחד הוא בדיוק מסוג הדברים שמדליקים חובבי קפה שמחפשים את האקסטרה מיילהייחוד של הסינגל אוריג'ין מתחבר למגמה העולמית שמחפשת את מקור הדבריםממש כמו שבשוקי איכרים היצרנים מבליטים את המשק שממנו מגיעים הירקותהגבינה והבשריצרני הקפה החד זני משוויצים בכל מה שעושה את הקפה למיוחד – מטרואר ושיטות טיפול ועד סחר הוגןיצרניות הקפה משתפות פעולה כי המידע משרת גם אותן ומבדל את המוצר שלהן לעומת מוצרים אחרים בשוקהן רוצות להבטיח את איכות הפולים ואת טריותם ומגלות מעורבות בפרמטרים כגון שטיפת הפולים והקלייה,שלשתיהן השפעה דרמטית על הטעםמצד המגדלים המצב לא יכול להיות טוב יותרההתקשרות עם יצרני קפה מבטיחה להם הכנסה קבועה וגב כלכלי שמאפשרים לשפר את תנאי הגידולכוח האדם והתוצר הסופיהמשולש מגדל־ יצרן־צרכן משחק לטובת כל הצדדים ולכן צפוי שצריכת הקפה החד זני תגדלבתנאי שמזג האוויר והאקולוגיה יאפשרו זאתמצד שניאם החלטתם להישאר עם הנס או הטורקי הקבועיםגם זה בסדרכי קפה הוא עניין של טעם ושל אופיההחלטה אם לבחור במוכר והאהוב או בקפה חד זני חדש תלויה במידת ההרפתקנות האישית של כל אחד ואחת ובנכונות להתנסות בחוויה חדשה.

קפסולות אספרוסו 11

"הכירו את קפסולת גואטמלה בחוזק  11 של קפה עלית"

קפסולה 11 החדשה של קפה עלית פורצת את מחסום עשר הדרגות של עוצמת הקפה עם קפה סינגל אוריג'ין חזק במיוחד. הקפסולה מכילה פולי רובוסטה וערביקה מגוואטמלה שנטחנו לתערובת עוצמתית. בקפה עלית זיהו את המגמה העולמית ואת הדרישה לקפה חד זני ויצאו לדרך עם תהליך פיתוח. לאחר כשנה של ניפוי קפדני התקבל מוצר סופי שקולע לטעם של הצרכנים. הקפה מהקפסולות החדשות מתאים לשתייה עם חלב בתצורת קפוצ'ינו או לאטהשמבליטות את האיכויות שנוצרו גם בזכות הקלייה הבינונית־כההוגם כמובן לאספרסו חזק.