28 במאי 2019
קפה עלית

האנשים של הקפה – סמיר קרקר

סמיר קרקר, טועם קפה כבר 30 שנה, מספר על השינויים שחווה עולם הקפה לאורך השנים, האהבה לקפה, וגם על כוס הקפה הראשונה שלו.

כמה שנים אתה טועם קפה?

כ-30 שנה. התחלתי לעבוד במפעל הקפה כשעוד היה ממש בתחילת דרכו. לאורך השנים התקדמתי לתפקידים שונים במפעל ואני יכול לומר שאני מכיר לעומק כל שלב בתהליך הכנת הקפה מקבלת הקפה ירוק ועד לאריזה ולטעימה.

איך הגעת לתחום?

לפני שנים רבות, בתחילת דרכי במפעל הקפה, הבנתי שטעימה והבנה לעומק של טעמי הקפה היא חלק בלתי נפרד מהאחריות ומהתפקיד שלי וביקשתי להצטרף לפאנל הטועמים.

מה זה בשבילך להיות טועם קפה?

מיומנות, תשוקה גדולה שכוללת בתוכה מחויבות, אחריות וסקרנות אין סופית.

איך אתה שותה את הקפה שלך?

קפה עם הל וחצי כפית סוכר.

מה היה הקפה הראשון שלך?

בגיל שלוש, בכל בוקר שתיתי את השלוק האחרון מכוס הקפה של אבא שלי: קפה עם הל וקצת סוכר.

שתף אותנו בחוויה מיוחדת שקשורה בקפה

כשהתחלתי לעבוד במפעל הקפה, המערכות עדיין לא היו אוטומטיות. קלינו קפה בתנורי קלייה קטנים של 5 ק"ג שחוממו בעזרת אש. הקלייה הייתה מדויקת וידנית והייתי משגיח על הפולים מקרוב ומחליט מתי לסיים אותה. הטעם של הקפה הזה היה מאוד מיוחד ועד היום אני גאה ביכולת להוציא קפה בטעם מצוין, באמצעות קלייה ידנית.