2 בפברואר 2019
יעל שטוקמן
קפה ויאטנמי מתוק

קפה עם חלב מרוכז או בתוספת חלבון ביצה מוקצף

הקפה הויאטנמי שונה מכל מה שאנחנו מכירים, וטוב שכך!

מה זה אומר, ואיך תוכלו להכין אותו בבית?

תרבות הקפה הויאנטמית היא ייחודית ושונה מאוד מהמוכרת לנו במערב. היעדר תשתיות קירור במדינה, ומחסור בחלב טרי (וגם במוצרי חלב נוספים כמו גבינות), דורשים מהווייטנאמיים יצירתיות בכל הנוגע להכנת קפה.

אך הויאנטמים בהחלט מקדישים לקפה מקום של כבוד, ועל כן אפשר ליהנות שם מקפה פילטר בתופסת חלב מרוכז למשל. החלב המרוכז לא דורש קירור והוא מגיע בשפופרת ובטעם מתוק ומשמח במיוחד. דמיינו ספל קפה פילטר שחור בסגנון אמריקנו, בתוספת של חלב מרוכז מזוקק. אחרי שתלגמו אותו תתוודעו לכך שהתחושה היא קצת כמו לשתות קפה עם ריבת חלב, ובעצם, מה יכול להיות רע בקפה עם חלב מאוד מתוק?

האמינו לי, לפחות פעם אחת בחיים, כדאי  לאדם להגיע לווייטנאם וליהנות מקפה בתוספת חלב מרוכז. הוא מרגש, מעורר ותורם למצב רוח נפלא.

דרך נוספת וייחודית של העם הויאטנמי להוסיף מתיקות לקפה המריר היא שתיית הקפה בתוספת חלבון ביצה מוקצף.

מה זה בעצם אומר?  קפה פילטר בתוספת חלב העשוי מקצף חלבון ביצים חי. ניתן ללגום אותו בגרסה הקרה והצוננת בתוספת קרח, או בגרסה החמה, בה הוא מזכיר קפה הפוך עם קצפת וניחוח ביצה קל. אם תהיתם, הביצה חיה אך בגלל שהחלבון מופרד מהחלמון, הסיכוי לסלמונלה מזערי.

מיטיבי לכת שלא יירתעו מהשילוב המסקרן, ייהנו מאוד מספל קפה מפנק שמזכיר בטעמו עוגת טירמיסו קלאסית או ליקר ביצים חגיגי. להמלצתנו, בויאטנם,  פשוט היו ויאטנמיים ושתו קפה עם קצף ביצים.

קרוליין בודוויג ביקרה ב Brick Coffee Shop בויאטנם ותיעדה את תהליך ההכנה של הקפה.

בקערת בן מארי מקציפים  3 חלמונים, דבש, סוכר, חמאה וקינמון לקצב יציב ואוורירי ( 5 עד 7 דקות)

את הקצף מעבירים לכוסות הגשה ומוזגים אליו מנת אספרסו או קפה נמס

שפיכת קצף חלמונים לכוסות קצף חלמונים מחליף את החלב בויאטנם. צילום: קרוליין בודוויג

 

שפיכת קפה לכוסות Brick Coffee Shop בויאטנם. צילום: קרוליין בודוויג

 

מקשטים בקינמון ומגישים

שפיכת קינימון על הקפה קפה ויאטנמי. צילום: קרוליין בודוויג

 

Brick Coffee Shop

ĐT491C, Ninh Thắng, Hoa Lư, Ninh Bình

096 395 22 61